Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 Lymfaterapia

Mitä on lymfaterapia ja miten se vaikuttaa?
Lymfaterapia on käsin kevyesti tehtävää hoitoa. Tekniikka on hyvin tarkka ja täsmällinen, koska on erittäin tärkeätä, että hoito tehdään juuri oikealla tavalla auttaen imusuonen omaa liikettä. Liike tehdään kevyellä, rytmikkäällä, spiraalimaisella ja pumppaavalla tavalla. Kädet liikkuvat mahdollisimman litteinä ja pehmeinä iholla. Paino tapahtuu aina imunesteen kulkusuuntaan aloittaen systeemin laskukohdasta eli solislaskimoiden alueelta ja siirtyen uloimpiin alueisiin. Lymfaterapia ei ole koskaan kivuliasta.
Lymfaterapia vaikuttaa ensisijaisesti turvotuksen vähenemiseen. Tämä tapahtuu juuri siksi, että edellä kuvatulla tavalla voidaan auttaa kudoksissa solujen välitilassa olevia ylimääräisiä nesteitä poistumaan ja puhdistumaan tehokkaasti.  Välillisesti lymfaterapia elvyttää myös verenkiertoa ja solun aineenvaihduntaa.  Myös lihaksistoon terapia vaikuttaa myönteisesti, kuten myös suonten ja suolten seinämien sileään lihaksistoon. Rytmikäs liike vaikuttaa suotuisasti vegetatiivisen hermoston parasymptikukseen eli lepotilahermostoon. Tästä aiheutuu lymfaterapian erittäin rentouttava, suorastaan unettava vaikutus. 

 

Mihin lymfaterapiaa käytetään?
Sairauksien hoidossa lymfaterapia on erittäin monipuolinen. Hyviä tuloksia on saavutettu mm. seuraavissa sairauksissa:
· turvotukset, jotka johtuvat erilaisista syistä, kuten esim. imusuoniston synnynnäisistä vioista tai   tapaturmien ja leikkausten aiheuttamista imusuonten ja solmukkeiden vaurioitumisista
· tapaturmien ja leikkausten jälkihoito, jolloin nopeutetaan kudoksen uusiutumista
· verenkiertohäiriöt; suonikohjut, säärihaava
· nivel- ja sidekudossairaudet; kulumat, jännetuppitulehdus, fibromyalgia
· aineenvaihduntasairaudet; krooninen reuma, kihdin jälkitila, diabetes
· iho- ja hengityselinsairaudet; ihottumat, akne, arvet, allergiat, astma
  päänsäryt, suolisto- ja mahavaivat; migreeni, paksusuolentulehdus, ummetus, mahahaavan jälkitila.